Ga naar inhoud

Doopsel

Brochure doop 2019 Proficiat met de geboorte van je dochter of zoon! Als je de komst van dit kind ervaart als een kostbaar Gods geschenk, als je God daarvoor wil danken, als je Zijn zegen wil vragen over haar/zijn verdere levensweg, als je je kind gelovig wil opvoeden,... dan is het zeker zinvol om je kind te laten dopen.

Hoe gaan we hierbij te werk?

  • Neem contact op met ons parochiesecretariaat. Tel.: 051 24 94 41 open op woensdagnamiddag van 14u tot 17u of mail op kerkinrumbeke@gmail.com
  • We hadden je graag ontmoet op een doopontmoetingsmoment. Dit wordt op regelmatige tijdstippen georganiseerd voor de ouders van een toekomstige dopeling. Zo'n ontmoetingsmoment (van ongeveer anderhalf uur) is een gezellig samenzijn met andere ouders en de doopheer. Tijdens deze informele ontmoeting wordt van gedachten gewisseld rond de betekenis van het initiatiesacrament van het doopsel vandaag en gaan we dieper in op de betekenis van de verschillende doopsymbolen: water, het kruisje, de zalving enz... Op deze manier komen jonge ouders met elkaar in contact en ontstaan soms boeiende en leerrijke gesprekken.
  • Op het einde van het ontmoetingsmoment kan aan de hand van de doopkalender de doopdatum, het uur en de plaats vastgelegd worden.** Doopsels gaan door in de St.Petrus en Pauluskerk van Rumbeke of de St.Petruskerk van Ledegem.

Brochure doop 2019

Naast de uren, plaatsen en data, vermeld op de doopkalender kan er ook steeds gedoopt worden tijdens de weekendvieringen. Voor exacte uren en plaatsen verwijzen wij u graag naar de rubriek "bidden en vieren - eucharistievieringen".